Yacht på land

Sedan slutet av september ligger yachten på torra land igen och väntar på nästa seglingssäsong.

Den senaste helgerna har vi bland annat bytt ut teakpluggar och nåt i teakdäcket, skruvat fast vattenblandaren i köket (bortmontering av hela vasken krävs) och målat durken.

Till våren ska vi måla om vattenlinjen och snobbranden. Vi har påbörjat arbetat med att slipa och ta bort färg. Vi testade med att använda Internationals Interstrip (färgborttagning) på snobbranden, men den fungerade inte alls. Vi reklamerade produkten och fick tillbaka pengarna. Nu blir det mer slipning istället. Det finns inga genvägar till den perfekta snobbranden.

Pågående projekt är att tillverka hyllplan till garderoberna. Förra helgen fästes hyllplanslister och hyllplanen måttades in med pappbitar. Nu i helgen sågades hyllplan till i teakplywood och provmonterades in i garderoberna.

I veckan ska kantlister fästas på hyllplanen och hyllplanen ska lackas samt att hyllplanslisterna ska målas vita.

Andra vinterprojekt i år blir montering av en 3000W inverter, montera ny dan buoy flagga, sy en strumpa till dan buoyen och montera en navigationsdatorskärm i navigationshörnan. Nu när pundet ligger på en bra nivå fick vi skärmen till ett bra pris.

Under hösten har vi haft flera kapellmakare på besök i båten för att måtta och lämna offerter på en biminilösning. Vi har nu beställt en bimini och leverans+montering blir innan sjösättning 2017.

Till våren blir det montering av säkerhetsbåge (beställd hösten 2015), bimini, rodkick, wifi-antenn och vindgenerator. Rodkick, wifi-antenn och vindgenerator med tillbehör ska beställas under vintern.

I slutet av november brukar båttillbehörsbutikerna ha 25% rabatt, så inköpslistor skrivs förtillfället!

Nu är det bara 6 månader kvar till sjösättning!

// Kapten