Vårsäsongsseglingar

Under två helger har vi varit ute med båten och har även hunnit med en dagsutflykt med motorbåten.

Första dagsturen gick till Norrviken där vi hittade en strandad segelbåt.

IMG_2597jpg
Malin med strandfynd

IMG_2599jpg
Cabin crew sakletar längs stränderna

Första seglingshelgen gick till Ekholmen där det var öppningshelg. Skön värme i luften, tyvärr kallt i vattnet bara 8 grader. Det stoppade inte Malin som hoppade i och badade efter arbetspasset. Övriga i besättningen väntade med första badet för säsongen tills bastun var uppvärmd.

IMG_8396jpg
Pepsi mot Ekholmen

IMG_8398jpg
ÄNTLIGEN premiär!

IMG_8399jpg
Klipphäng med klubbmedlemmar i värmen!

IMG_8401jpg
Solnedgång tillsammans med besättningen på S/Y Point Loma och S/Y Zelda

Andra seglingshelgen gick till Grinda där vi hälsade på alla djuren på bondgården. Vi undgick att få mooringlinan i propellern denna gången :) 

Kaptenen på vår västindiekompisbåt Malla har köpt en ny båt och seglar nu hem den från Medelhavet. Han var senast i Cascais och skickade en bild sen vi var där senast tillsammans 2020:

65729428-0664-4637-929a-621611ad225bJPG
S/Y Lady Ann i Cascais

För att sova ännu bättre i yachten har vi beställt nya bäddmadrasser till förpiken. De gamla bäddmadrasserna fick vi med båten, men de är alldeles för tunna (ca 0,5 cm). Kapten mallade upp efter resårmadrasserna och lämnade in mallarna till Stockholms mattlangett. De nya bäddmadrasser tillverkas i trögelastiskt skum (minnesskum typ Tempur). Leverans om fyra veckor!

IMG_2620jpg
Mallar till bäddmadrasser

Under våra två första seglingshelger för säsongen har vi hittat tre fel. 

- Vattenläckage i trycksystemet - åtgärdades med ny gängtejp och åtdragande av kopplingar.

- Solcellslampan vi har i radarmasten hade rostat ihop. Kapten köpte en ny sollcellslampa (billig på Jula) och skruvade ihop den med delar från den gamla och vips har vi en ny fungerande solcellslampa. Vi kommer nu att köpa några billiga solcellslamport till för att ha på lager när denna också ger upp.

IMG_2640jpg
Ihopplockad solcellslampa

- Fjärrkontrollen till autopiloten fungerade inte. Visade sig att det kommit in saltvatten på kretskortet som sedan rostat ihop. Var bara att gå till båttillbehörsbutiken och köpa en ny.

s100jpg
Fjärrkontroll S100

// Kapten