S/Y Lady Ann i Sverige igen!!

S/Y Lady Ann med besättning är nu åter på svenskt vatten! Vi är tillbaka i Sverige! Känns fantastiskt!

Sverige är fantastiskt, ett år utomlands fick oss att verkligen inse det.

Vi har seglat från Sverige längs Europas västkust ned till Kanarieöarna via Madeira! Vi har korsat Atlanten! (Ja, det är coolt att kunna säga det!) Vi har vunnit pris som säkraste båt i den kända seglingstävlingen över Atlanten, ARC 2020! Något vi är väldigt stolta över, då vi var näst minsta båt i startfältet. Vi har seglat runt bland paradisöarna i Karibien! Vi har seglat tillbaka över Atlanten (den tuffa vägen! Ja, det är ännu coolare att kunna säga det) Vi har korsat Atlanten två gånger utan extra besättning! Vi har seglat via Azorerna hem till Sverige! Vi har badat i kristallklartvatten med sköldpaddor och hajar! Vi har sett de mest fantastiska sandstränder, palmer, korallrev, vattenfall, ankringsvikar, regnskogar, växt-och djur-liv och paradisöar som man bara ser på vykort! Vi har sett valar och delfiner! Barnen har lärt sig engelska genom att leka med utländska barn! Vi har suttit vid lägereldar på öde öar och lyssnat till havets eviga brus! Vi har besökt vulkaner! Vi har badat och snorklat så mycket att vi snart får simhud mellan fingrar och tår! Vi har druckit paraplydrinkar på platser man bara kan drömma om! Vi har besegrat en storm med monstervågor på Atlanten! Vi har träffat så många vänner som vi kommer sakna nu när äventyret går mot sitt slut! Vi har gjort allt detta tillsammans.

Allt detta under ett år med Corona, då många tyckte vi var galna som gav oss iväg. Vi bestämde oss för att segla iväg, att leva nu, att inte låta något stå ivägen för våra drömmar och ge oss iväg på seglingsäventyr. Vi ångrar inte det beslutet det minsta. Vi har haft ett fantastisk år, trots Corona, med Västindiens öar och ankringsvikar nästan för oss själva och träffat vänner från världens alla hörn som vi aldrig kommer att glömma! Barnen har fått upplevelser och minnen för livet. Vi vuxna har fått upplevelser och minnen för livet. Vi har gjort detta tillsammans som familj under ett år då de flesta ansåg det omöjligt.

Vi har upplevt så mycket under den här långseglingen att det är svårt att smälta alla intryck, platser, upplevelser och människor och djur vi träffat. Det kommer att ta tid och lyckliga minnen kommer att ploppa upp då och då i framtiden hoppas vi.

Vår båt då? Vårt hem det senaste året. Vår Hallberg Rassy 352:a S/Y Lady Ann har verkligen levererat och har tryggt och säkert tagit oss hela vägen över haven. Vi kan inte med ord beskriva hur nöjda vi är med båten. Om hon inte redan var det tidigare, är hon nu en familjemedlem vi inte kan vara utan. En Hallberg Rassy är kvalitet. Oavsett ålder eller storlek.

Ska inte en gammal Hallberg Rassy 352:a skickas i pension? tycker säkert många... S/Y Lady Ann, 41 år gammal, skickade hela Atlanten i pension. Två gånger.

Vi gjorde det! Vi är så grymma! Min besättning är grym! Min fru Carro är grym! Mina barn (cabin crew) Albin och Malin är grymma! Vår älskade yacht S/Y Lady Ann är grym! You are all in the captain’s cool book.

Tack till er alla som följt oss via Instagram, Facebook, hemsidan www.sailingladyann.se, mail, sms! Era kommentarer, frågor och stöttningar har stärkt oss i det vi gör och är alltid så kul att läsa!

Vi hörs och ses framöver!

Vi fortsätter att förverkliga våra drömmar.

// Stolt kapten Lasse ombord på S/Y Lady Ann i Simrishamn 2021-07-10

8F690E26-4DAD-41AE-8EDA-D01CF976FBBFJPG
SVENSK-frukost inköpt!!

29858153-8979-41FE-9745-1B918C439253JPG
Svenska favoriter

487F38FB-A0AA-4B5A-B31C-DB9FB996C988JPG
Vi är i Sverige igen!!!

86D91E04-FF66-42B6-B624-BB7DE2B5DECAJPG
Mums

90B75DB6-7DDF-4E68-A09B-5F5C05547A1FJPG
Mums mums mums

E1B037A9-F1CB-456A-8EE9-ED355E01E594JPG
Vi håller med!