Spöken, efterlängtat besök och en ny ö

Äntligen kom de! Mormor och morfar/mamma och pappa/svärfar och svärmor. Så efterlängtade! Dagarna innan var nervösa, skulle de lyckas komma eller inte? 

Som tur var hade vi en tur till Aqualand och Halloween-firande som distraktion och hann till och med med två stycken firanden. Först ut var på S/Y Lucky Girl som skulle segla vidare mot Las Palmas fredagen innan den egentliga Halloween-kvällen. Så på torsdagskvällen samlades vi hos dem för pumpa-tävling och spökfilm. 

2bf76565-26e3-40cf-8f69-9d3575178a25JPG

Barnens egendesignade pumpor, den ena läskigare än den andra

ca5043db-ae90-4d69-b2d6-e2744dc426aeJPG

Spökfilm ombord på S/Y Lucky Girl

IMG_3151JPG

Avvinkning av S/Y Lucky Girl, på återseende i Las Palmas!

Nästkommande dag tog Carro med sig fyra glada barn till ett av de två vattenland som finns på Teneriffa. Succé! Alla fem hade vansinnigt roligt och trots att de fem övriga föräldrarna såg både avslappnade och utvilade ut när badarna återvände till hamnen, så hade nog Carro ändå haft roligast! 

IMG_3159jpg

Emma och Albin på vattenland

IMG_3174jpg

Felix och Malin på vattenland

På lördagen var det dags för nästa Halloween-firande. Vi slog ihop oss med S/Y Skyline och på några timmar hade de förvandlat salongen på sin båt till ett Halloween-disko. Barnen fick amerikanska pannkakor med lönnsirap och vi vuxna komponerade ihop en spontan grillmiddag. På grund av Corona-viruset avstod vi "Bus- eller godis" och ersatte det med skattjakt på båda båtarna, fungerade lika bra det! En härlig kväll som liksom alltid tog slut alltför fort.

IMG_3216JPG

Ruskig cabin crew bordar S/Y Skyline

På söndagen vaknade vi av världens bästa sms; "Vi är incheckade och klara". Yes! De var på väg. Strax före klockan ett fick vi sms om att de landat. "Fint, vi är och badar" svarade vi, medan vi i själva verket stod utanför ankomsthallen (man fick inte möta upp inomhus) och väntade. Surprise! Det var så härligt att få krama om dem, tänk att de faktiskt var här!

37bb5818-8cb1-4402-a0f3-c57fdef09f46JPG

Mormor och morfar tas emot på flygplatsen

IMG_3226JPG

Äntligen!

IMG_3227JPG

Glada barn!

Efter att Mats och Suzanne checkat in på hotellet i Las Americas tog vi hyrbilen bort till dem, cirka femton minuters körtid, för gemensam middag. Vi hade fått tips av S/Y Skyline om en riktigt bra indisk restaurang, BBQ Grill (inte direkt indiskt namn dock...) och den var verkligen toppen! Riktigt bra mat och väldigt trevlig personal, så alla sex var mer än nöjda när vi sa adjö för natten. 

IMG_3241JPG

Malin och mormor Suzanne på indiska restaurangen

IMG_3232JPG

Efterlängtade svenska produkter levererades

Nästkommande dag tog gästerna taxi till hamnen och mönstrade på S/Y Lady Ann. Planen var att segla över till grannön La Gomera för några dagar på svaj i ankringsvik och därefter ett par dagar i hamn i San Sebastian, öns huvudstad. Mellan Teneriffa och La Gomera finns dock en så kallad accelerationszon där vindarna kan bli riktigt starka, vilket de valde att vara denna dag. Ju närmare vi kom målet, ju starkare blev vindarna och ju högre blev vågorna. Som tur var hade både Carro och våra gäster tagit sjösjuketablett, men det var ändå ansträngande. Strax innan tilläggning blåste det nästan 20 m/s. Vi valde därför att gå in till marinan i San Sebastian istället för en ankringsvik på södra delen av ön. Ett korrekt beslut visade det sig då vi senare fick rapport av S/Y Malla som legat för ankare. Det hade visserligen inte blåst alls i viken, men varit rejält gungigt och när de nästkommande dag kom in i marinan såg hela besättningen lättad ut. Även de hade nämligen fått besök av "mormor och morfar" samt en kusin till Felix och Kevin. 

82BE647C-3854-49B9-B15E-712460E9BE32JPG

Mormor påmönstrad

  IMG_3254JPG

Skål och välkomna

Första dagen på La Gomera ägnades åt en liten tur "på stan", de två huvudgatorna kunde avverkas snabbt, tapas-lunch och bad. På onsdagen hyrde vi bil för en tur upp i berget. Vi hade tänkt gå en av alla vandringsleder men vädret var inte på vår sida. Det var dimma och ösregn... Besvikelsen dämpades dock av den lunch vi intog på ett litet hotell i en av bergsbyarna. Riktigt vällagad och välsmakande i en rustik restaurang, som gästades av både andra vandrande turister och lokalbefolkningen. Vi stannade ytterligare en dag på den grönaste av de kanariska öar vi hittills besökt. 

IMG_3261JPG

Glad besättning efter god lunch i bergsbyn

5036e4eb-4a43-4d0c-a10f-de0222790c99JPG

Middag på La Tasca på La Gomera

8137e40a-0e92-489f-9165-5c5b3517c4cbJPG

Bad på La Gomera

IMG_3272jpg

Morfar Mats och mormor Suzanne med vulkanen Teide på Teneriffa i bakgrunden

IMG_3294JPG

Albin och Malin med nya kläder

Därefter var det dags att segla tillbaka mot Teneriffa. Återigen med lite kraftigare vindar men inte alls som på ditvägen. Efter att ha mellanlandat på hotellet så var vår gäst-besättning redo för ytterligare några dagar ombord, om än enbart bryggsegling. Vi gjorde ett gemensamt strandbesök med S/Y Malla och köpte nyfångad tonfisk av de lokala fiskarna, underbart gott att grilla. 

IMG_4709jpg

Jordgubbssmoothie för cabin girl

IMG_3314JPG

En drink på strandrestaurangen

IMG_3322JPG

Solnedgång i Las Galletas

IMG_3346JPG

Middag ombord på S/Y Lady Ann

Eftersom vi ska vara i Las Palmas den 12:e november och det är en lite längre etapp dit valde vi att dela upp den i två. Så igår lämnade vi Marina del Sur för att ta oss norrut till Marina Santa Cruz, i Teneriffas huvudstad. Besättningen på S/Y Malla gick upp tidigt för att vinka hej då innan vår avfärd. Nu dröjer det innan vi ses igen på andra sidan Atlanten, men vi hoppas på snar återförening! När man är långt hemifrån känns det så roligt och tryggt att ha sin seglande kompisfamilj med sig. För så känns det, de är mer familj än vänner nu när vi seglat tillsammans sedan början av augusti.

IMG_3365JPG

Besättningen på S/Y Malla var uppe i ottan för att vinka adjö. På återseende säger vi!

Den här gången valde Mats och Suzanne att ta bussen och när de mötte upp oss elva timmar senare i marinan, efter att vi hade kämpat mot både motvind, motström och höga vågor framifrån var de mer än nöjda med sitt val, hehe... De hade också hunnit reka på stan och hittat en mycket trevlig restaurang för middagen. Kvällen avslutades med kortspel ombord innan vi slutligen somnade ovaggade så fort huvudet nådde kudden. 

IMG_4721jpg

Adios Marina del Sur

IMG_3376JPG

Malin på väg till Santa Cruz, på glatt humör trots en lite ansträngande förmiddag i de höga vågorna

IMG_3405JPG

Sista middagen tillsammans på ett tag

IMG_3384JPG

Svärmor och kapten

IMG_3388JPG

Mats och Carro

IMG_3393JPG

Malin avnjuter efterrätten

IMG_3395JPG

Albin + vaniljglass; en bra kombo

Idag turistade vi lite tillsammans innan det var dags att säga hej då för den här gången. Vi har haft så härliga dagar tillsammans och det har fungerat över förväntan att vara sex personer ombord, och som vanligt gick tiden liiiiite för fort. Förhoppningsvis kan de hälsa på oss även i Västindien framåt vårkanten, men det är ju av förklarliga skäl långt ifrån säkert, så avskedet idag var inte helt lätt.

IMG_3420JPG

Avsked av nära och kära är aldrig roligt. Vi hoppas på att de kan komma och hälsa på i Västindien också!

Imorgon seglar vi vidare mot Las Palmas medan Mats och Suzanne njuter några dagars sol och värme till i Las Americas innan hemfärden på söndag. Vi på vårt håll skall, efter att ha angjort Gran Canaria, ta tag i de sista förberedelserna inför ARC-starten den 22/11, med bland annat säkerhetsgenomgång av båten, Covid-tester och mer bunkring. Nu väntar dock först en god natts sömn innan vi gör den sista etappen på denna sidan Atlanten. På återseende!

IMG_3434jpg

Hörs och ses snart igen!

// Carro och kapten