Satellittelefon Iridium Go installerad

I helgen monterade vi den nyinköpta Iridium Go satellittelefonen i båten. Egentligen är det ingen satellittelefon utan ett satellitmodem. Vi använder våra vanliga mobiltelefoner för att koppla upp oss via satellitmodemet mot satelliterna. Det som tog längst tid var att dra antennkabeln till den externa antennen genom däck och genom båten. Utanför presseningarna föll den första snön under söndagen, men med elvärmare ombord var det varmt och skönt att montera satellittelefon. 

satjpgIridium Go satellittelefon + extern antenn monterad i yachten

Eftersom antennkabeln var tjock, fick vi montera en s.k. svanhalsgenomföring på akterdäck för att kunna få ned antennkabeln genom däck. Innertaket fick skruvas bort och sedan fick inredningsdel för inredningsdel demonteras och sedan återmonteras för att kunna dra antennkabeln på ett snyggt sätt. Nya hål fick borras genom skotten och tillsist var antennkabeln framme vid navigationsplatsen. Tyvärr går det inte att pröva satellittelefonens mottagning utan att först aktivera ett av SIM-korten, vilket vi inte vill göra nu.

Vi har påbörjat en stuvlista för alla stuvfack i båten. När vi seglar iväg nästa sommar kommer båten vara ganska fullpackad och det kommer att ta tid att behöva leta efter saker. Vi frågar oraklet (stuvlistan) istället. 

packjpg

Del av hela stuvlistan

pack2jpg

Var har vi lagt det aktiva kolet?

pack3jpg

Vad finns i Nödskåpet, Navigationsstolen och Hyllan i toaletten? 

I Oceanseglarklubbens regi deltar vi i Avseglargruppen för 2020. I måndags var det möte och vi diskuterade satellittelefoner, SSB, väderfiler m.m. Denna gång var hela besättningen på plats, även om cabin crew inte deltog aktivt i mötet :)

// Kapten