Nya madrasser

Vi har hämtat ut våra nya båtmadrasser från Stockholms mattlangett. Kojerna fick nya tjocka resårmadrasser och salongen fick nya dynor. Kapten lyckades packa in alla madrasser i bilen (Volvo V70), men han fick köra hem bilen med näsan upptryckt mot vindrutan. Sikten bakåt var inte så bra :) Resårmadrasserna är dubbelt så tjocka som våra gamla madrasser, så nu hoppas vi på långa sovmorgnar i båten.

IMG_0212jpg
Akterruffens resårmadrasser

IMG_0213jpg
Salongens dynor och ryggstöd

IMG_0215jpg
Förpikens resårmadrasser

För 15 år sedan köpte kapten en gammal stormlykta, en Optimus 930, på en båtloppis. Vi har nu putsat upp den och och bytt lite trasiga delar (glödnät, luftpackning till tanklocket samt pumpläder). Stormlyktan gick igång på första försöket och kommer nu att lysa upp tillvaron i S/Y Lady Ann.

IMG_0218jpg
Stormlykta Optimus 930

IMG_0220jpg
Stormlyktan lyser upp väldigt bra!

Det lackar mot jul och S/Y Lady Ann har fått mest julklappar i år, nya madrasser, sextant, stormlykta, och Copper Coat. På tal om att lacka, lackeriverkstaden jobbar för fullt med yachtens sittbrunnsträdetaljer. Tio lager lack på renskrapade träytor glänser!

IMG_0222jpg
Nylackat

God jul och gott nytt år önskar besättningen på S/Y Lady Ann! Nästa sommar blir det segling till Finland, Estland och Gotland igen!

// Kapten