I väntan på rätt vindar...

Dagarna i Lagos har gått snabbt och vi har nu varit här i 1,5 vecka. Vi har hängt på stranden och vid poolen, ätit goda måltider och vilat upp oss inför den längre överseglingen till Porto Santo. Förmiddagar innebär fortsatt skola, Albin har börjat skicka "veckorapport" till klasskamraterna där hemma och det verkar ha gjort succé. Roligt!

IMG_1924JPG
Glass

IMG_1972JPG
Drink

IMG_1969JPG
Drink

IMG_2024JPG
Badbarn

IMG_1929JPG
Poolhäng

IMG_2002JPG
Kapten och Malin på väg till restaurang

IMG_2044JPG
Cabin girl

I onsdags hyrde vi en bil för att ta oss till bilmekaniker-firman CM Pedro, där man kan fylla på gasolflaskor (till gasolspisen ombord). Den fåordige men effektiva bilmekanikern fyllde gasolflaskan på bara någon minut och det kostade endast 10Euro. På vägen dit såg vi en reklam-skylt för IKEA och varuhuset låg inte långt därifrån. Köttbullar och potatismos till lunch lockade hela besättningen!


545c4701-7ee4-4625-9fde-594afd1661bbJPG
Äntligen köttbullar!


c9ccf926-b0df-4708-be0c-619446ac2ae7JPG
Malin nöjd!

IKEA-varuhuset hade även en liten avdelning med svenska varor, så vi fyndade sill, kakor, Marabou-choklad och lingonsylt. Nu blir det havregrynsgröt till frukost igen! 

IMG_3978jpg
Lite "hemmakänsla" för besättningen

Vi har väntat på bättre vindar mot Porto Santo i en vecka nu. Prognoserna ändras hela tiden. För lite vind, för mycket vind, motvind, höga vågor... Överfarten tar ju cirka fyra dygn, vilket innebär att vi vill ha stabilt väder under flera dagar samtidigt som prognoserna blir osäkrare för de senare dygnen. Men nu hoppas vi på att komma iväg imorgon och därmed nå Porto Santos någon gång på söndag... Under seglingen kommer vi inte ha någon mobiltäckning så nu har vi aktiverat satellittelefonen igen, för att kunna skicka dagliga rapporter till våra familjer och för att ha kontakt med vän-båtarna som också seglar mot samma mål. 

IMG_4017jpg
Överförtsplanering mot Porto Santo

IMG_1995JPG
Kapten tar fram waypoints

Carro har förberett måltider, så att vi slipper laga så mycket mat till sjöss.

IMG_2033JPG
Köttfärssås och pannkakor


Den beställda länspumpen och UV-skyddet till gummijollen levererades snabbt av Sopromar, de ringde redan på onsdagen och sa att det var klart för hämtning. Beställningen gjordes dagen innan så det var verkligen expressfart. 

jollejpg
UV-skydd monterat på gummijollen

pumpjpg
Länspump installerad i kölsvinet

I Baiona, för en månad sedan, bytte vi ena dragkedjan på vårt sittbrunnskapell. Strax därefter gick även dragkedjan på den andra sidan sönder och vi har sedan dess varit på jakt efter en ny. Här i Lagos finns en brasiliansk kapellmakare som sålde både dragkedjor och segelsäckar att förvara jollen och SUP:en i på däck, när de inte är uppblåsta. Så nu är även den andra dragkedjan bytt och förhoppningsvis håller de ett bra tag framöver.

syjpg
Carro syr nya dragkedjor på kapellet

// Kapten & Carro