Båten på land

Förra helgen åkte S/Y Lady Ann upp på land igen. Botten tvättades, friborden putsades med gelcoat cleaner för att få bort den gula hinnan, motorn konserverades, batterierna fylldes på med destvatten och laddades, NOA täckställningen monterades, presseningen kom på och hela teakdäcket boracolades. Allt på höstlistan fixades. Till kaptens stora förvåning satt det fast en stor gul soppåse runt propellern. Måste ha fastnat där på vägen till upptagningsrampen.

Helgen innan mastade vi av. I år tog det 20 minuter, så vi börjar bli snabba :) Tack till Bertil, Mats och Mats som hjälpte till vid avmastingen. Farmor Kaija passade Albin och Malin, stort tack för det!

Helgen innan dess var vi ute på sista seglingsturen för året. Vi hade fått ett tips från Carros arbetskamrat om Ekholmen, en båtklubbsuthamn alldeles innan Saxarfjärden. Mysigt ställe med elstolpar på bryggan. Skönt då det behövdes lite värme! Det blåste 17 m/s och var ca 14 grader i vattnet, så vi var lite frusna när vi kom fram. Tyvärr hade både kapten och styrman glömt plånböckerna hemma, så hamnavgiften fick vi betala på faktura. Vi verkade vara hederliga, så hamnkaptenen litade på att vi skulle betala.
På söndagen var det full fart hemåt, då kapten och styrman skulle på förläsning med S/Y Mary af Rövarhamn.

Väldigt inspirerande och många bra tips fick vi!

Våra artiklar om att segla med barn ombord har publicerats i vår båtklubbs tidning Kanalen och i Oceanseglarklubbens tidning Oceanseglaren. Alla våra publicerade artiklar finns att ladda ned under Liitteratur-fliken här på hemsidan. Happy reading!

Det var allt för denna gången!

// Kapten