Sex månader kvar! (Eller cabin crew spekulerar!)

Idag är det den 11:e december och det betyder att det är exakt sex månader kvar tills vi seglar iväg på vårt äventyr. Vi pratar ofta om det som "Västindien" men det kommer ju att bli så mycket mer än det. Efter starten 11:e juni kommer vi gå via Gotland och Bornholm vidare genom Kiel-kanalen, Engelska kanalen, över Biscayabukten, längs Portugals kust ner till södra Spanien. Det blir många stopp längs vägen och på flera ställen stannar vi nog både en och två dagar extra för att utforska. Från södra Spanien, och om Carro får bestämma Gibraltar, gör vi sedan en längre etapp till Kanarieöarna.

ARC (rallyt över Atlanten) går från Las Palmas söndagen den 22:a november och innan dess ska vi vara där i några veckor för förberedelser, seminarier, barnträffar och bunkring av förnödenheter. 


Barnen blir mer och mer medvetna om äventyret som ligger framför oss och vi passade på att göra en "mini-intervju" med dem häromdagen. 

Vad tänker du om att segla i ett helt år?
Malin: "Västindien, att bada med grisar. Vi kan skicka saker på telefonen till fröknar och kompisar. Bilder på kokosnötter. Tror vi träffar många kompisar där."
Albin: "Jag tycker det ska bli spännande, lite jobbigt, jag blir kanske rädd, om jag blir biten av en orm eller så. Tänker jag."

Vad tycker du ska bli roligast med långsegling?
Malin: "Att bada, vara ifred utan kompisar och så, det är ganska skönt."
Albin: "Att få vara med familjen."

Är det något du är orolig för?
Malin: "Nej."
Albin: "Ja, en sak. Att kompisarna ska glömma bort mig. Att jag ska dö. Om man blir biten av en haj. Det är så jag tänker."

Vad är det viktigaste att packa/att inte glömma?
Malin: "Gosedjur."
Albin: "Paddan. Skojade, det är det inte. Jag vill inte glömma att packa ner mat, vatten."

Hur tror du det är att gå i skolan på båten?
Malin: "Bra."
Albin: "Roligt, man blir ju lite mer lärd. Om havet."

Vad tror du att du kommer få att äta?
Malin: "Bläckfisk, krabbor. Tycker inte om det. Potatis och kokosnötter. Falukorv."
Albin: "Typ bläckfisk och sånt. Min största skräck."

Vad tänker du att du/ni kommer att leka för lekar?
Malin: Inte nudda golv, kurragömma."
Albin: "Typ här kommer hajen i vattnet. Det är min tanke. Jag gör det för Malins skull. För att jag bryr mig om henne."

IMG_6075JPG
Taggad blivande långseglare

IMG_6078JPG
Cabin boy Albin redo för äventyr

Lite blandade svar helt enkelt. Båda barnen svarade bläckfisk oberoende av varandra, vi får väl se hur det blir med den saken. Måste erkänna att det inte är en favorit hos föräldrarna heller...

Vi förstår att de har svårt att greppa vad det är de kommer att få vara med om, det har ju vi också. Men vi tror att det kommer att bli bra. Väldigt bra. Angående skola har vi förresten nu informerat rektor och lärare om våra planer och väntar med spänning på svar... Antingen säger de "Tack och hej, återkom när ni är hemma igen och ansök om skolplats", eller så resonerar de klokt och säger "Åh vad spännande, vi skickar med material och tar tacksamt emot rapporter och följer er resa på distans". Vågar inte riktigt hoppas på det senare, men ingenting är omöjligt. Eller...

/Carro