Midsommar på Ekholmen!

I torsdags vid 14-tiden tuffade vi iväg mot midsommarfirandet på Ekholmen och när vi kom fram en en dryg timme senare fanns det inte så många plaster kvar vid bryggorna, tyckte vi... Det kom ytterligare cirka 15 båtar efter oss, och alla fick plats.

Midsommarhelgen var väldigt varm, så många bad blev det!

IMG_0268jpg
Sittbrunnsutsikt över hamnen

IMG_0264jpg
Kapten blir puttad i havet (kölhalad)...

På midsommarafton hissade vi dagen till ära vårt flaggspel. Sedan blev det tradionellt midsommarfirande med sillunch, dans runt midsommarstången och grillmiddag. Däremellan hann vi med bad i det 16 gradiga vattnet.

b860b068-117c-4c18-aad6-bce9d48c23a9JPG
S/Y Lady Ann med flaggspel

IMG_0274jpg
Fler båtar med flaggspel

IMG_0283jpg
Dans runt midsommarstången

IMG_5933JPG
Kapten och cabin boy sill-lunchar 

58282804722__E6316085-1BDA-4C46-A3B2-935B31B1E020JPG
Carro och cabin girl dukar fram midsommarmiddagen

På midsommarafton hittade Albin och Malin nya kompisar i grannbåten, Lukas och Alexander och istället för att dra vidare på midsommardagen stannade vi kvar på Ekholmen för fortsatt lek. VSS anordnade en barkbåtstävling och Albin + Lukas + Alexander kom på en fin andra plats! Det var väl inte riktigt tänkt som lagtävling, så det fanns tyvärr bara en medalj. De beslutade sig dock för att turas om att ha den. Så om två veckor får Albin ta med medaljen tillbaka till Ekholmen där han stämt träff med de nya vännerna.

IMG_5965jpg 
Barkbåtstävling på G

En annan tävling var gissa yoghurt-smaken. Vi vann inte... :)

IMG_0291jpg
Albin och Malin gissar yoghurtsmak

Efter VSSs tävlingar blev det bad, gungning och jolleåkande för barnen. Jättekul och cabin crew var inte så sugna på att åka hem på söndagen.

Och det var inte vi heller! En helt underbar midsommarhelg på alla sätt och vis. Det enda som möjligen kunde varit bättre var vattentemperaturen, 13 grader (som det blev under lördagen) är i kallaste laget... Men badade gjorde vi ändå!

IMG_5962JPG
Cabin girl Malin gungar

IMG_5972JPG
Bad från klipporna med båtkompisarna

Liksom förra året var det ett arrangemang i världsklass av VSS, allt från bordsdekorationer till live band och vandringspokaler. Det är med lite sorg i hjärtat som vi konstaterar att det dröjer tre år tills vi firar midsommar där igen. Vi gissar att det nästa år blir dans runt stången någonstans i Blekinge eller Skåne och året därpå kanske i England, men 2022 är vi tillbaka på Ekholmen! Det kan vi lova!

I veckan innan midsommar damp dessa ned i brevlådan, fler seglingsguider!! Bokus hade 10% rabatt igen, så vi pasade på att köpa några till som står på inköplistan. Seglingsguiderna på tyska är riktigt bra!

IMG_0259jpg
Fler seglingsguider inköpta (de tyska är riktigt bra!!!)

Snart semester på riktigt!!

// Carro + Kapten