Midsommar 2024

Midsommar firades som vanligt på Ekholmen. Kapten och cabin crew åkte ut på tisdagen med yachten medan Carro kom ut på torsdagen med sina föräldrar.

IMG_2847jpg
Lucke kom och hälsade på

IMG_2850jpg
S/Y Lady Ann på midsommar

På Ekholmen är det traditionell midsommar som gäller. Klädning av midsommarstång, silllunch, dans runt midsommarstången, grillning och liveband som spelar. Tyvärr blev det strömavbrott på kvällen så livebandet fick göra sitt bästa för att höras ändå.

IMG_2852jpg
Saltstänkt snaps till sillen

e4c34895-67d4-475f-b1ae-5ecb0699e903JPG
Cabin crew

På midsommardagen var det barkbåtstävling och provsmakningstävling. Olika kryddor var temat för denna midsommar. Cabin crew kom trea i barkbåtstävlingen. 

På eftermiddagen tuffade vi till grannön Saxaren där Carros föräldrar och Carros morbror Lucke och Cecila samt katten Spooky väntade.

IMG_2877jpg
Midsommardagslunch

Lucke bjöd barnen på en tur i åkringen efter hans snabba båt. Grymt kul!!

Veckan innan midsommar kom våra beställda bäddmadrasser, 5cm tjocka tillverkade i Tempur memory foam, som vi måttade upp för en månad sedan. Passade perfekt!

IMG_2813jpg
Bäddmadrasser till förpiken

Kastrullhållaren till gasolspisen ombord gick sönder och föröket att limma tillbaka den fungerade dåligt. Därför valde vi att köpa en pinnsvets och kapten Youtube:ade till sig kunskapen hur man svetsar.

IMG_2882jpg
Ny svets och lyckat första svetsobjekt

IMG_2883jpg
Kastrullhållaren hel igen

IMG_2884jpg
Ok för att vara första gången kapten håller i en svets

IMG_2885jpg
Tillbakamonterad på spisen

// Kapten