Midsommar 2015

Vi trotsade regnet och seglade iväg till Finnhamn på midsommar. Tyvärr så regnade midsommaren bort. Vi gick och köpte glass i affären, men till midsommarstången gick vi inte. Just då öste det ned. Vi firade istället under kapellet i S/Y Lady Ann. Trevligt det med och torrt!

Det var några andra båtar i Finnhamn också, men inte alls lika många som tidigare år. Många skrämdes nog av det regniga vädret. Midsommardagen började mulet och vi tuffade vidare för att tanka diesel vid Grinda. När vi tankat kom solen fram och hela eftermiddagen och kvällen fick vi stålande sol! Båda barnen somnade vid sju, så vi fick en lugn kväll i sittbrunnen med solen som sällskap!

Carro har plockat fram sykunskaperna och symaskinen och sytt ihop ett nytt ankarolinaskydd, ankarspelsskydd samt en stor säck för vår dubbelbarnvagn. Blev jättebra!

Vi fick för någon månad sedan ett mail av de tidigare ägarna till S/Y Lady Ann som hittat till vår hemsida. De hade en stor mängd sjökort som de inte längre hade användning för som vi kunde få. Kapten och Malin åkte och hämtade sjökort över svenska västkusten, Finland, Estland, Lettland, Tyskland och Danmark. Jättetack till Anders och Janet!! Jättesnällt att ni tänkte på oss!

Nästa helg blir det segling med släktingar som ska få pröva sina sjöben. Rapport kommer.

// Captain