Kaptens mamma Kaija har gått bort

På juldagen gick Lasses mamma Kaija bort. Hon fick för 9,5 år sedan myelom, blodcancer och har sedan dess kämpat sig igenom de mest tuffaste behandlingar. Det senaste året drabbades hon av ytterligare cancersjukdom och prognosen blev än mer dyster. 

Det är tack vare mamma Kaija och pappa Bertil som kapten kom in på sin saltstänkta bana. Varje sommar seglade familjen Zandén 2,5 månader i sträck till Finland och tillbaka för att hälsa på släkten i Albin Vegan Svarte Rudolf. Ombord fanns även schäfern Bimbo.

IMG_0002jpg
Kapten, Kaija och bror Erik ombord på Albin Vegan Svarte Rudolf

Mamma var en av våra största supportrar och såg fram emot vår långsegling med både spänning, men även lite fasa. "Atlanten ser ju så stor ut på jordgloben och er båt är ju så liten!"

Att vi skulle ha en satellittelefon ombord var hon väldigt glad över eftersom hon då skulle kunna ringa och prata med barnbarnen varje dag.

In i det sista hoppades hon att hon skulle kunna följa vår långsegling på distans, men när hon fick beskedet att cancern hade spritt sig förstod hon att det inte skulle bli så. Till en väldigt ledsen Lasse lovade hon då att hon istället skulle följa oss från himlen.


DSC_0132JPG
Världens bästa mamma, svärmor och farmor

lunchjpg
Midsommarlunch i vår tidigare båt 

ae9d1095a53314d953a403e852bcc637jpg
Cabin boy Albin seglar med farmor över till Mariehamn

edf01bd9377c598576cd91d30d2bf1c2jpg
Cabin boy Albin och farmor på Ålands hav

Vila i frid älskade mamma, svärmor och farmor! Du är väldigt saknad!

// Besättningen