Bränslereningsystem klart och långseglingsförsäkring tecknad!

Sedan senast har vi kopplat in ström på bränslereningssystemet och provkört. Det fungerar jättebra! Nu kan vi rena dieseln i vår dieseltank själva!

IMG_1650jpg
Dieselrening pågår

Besättningens nya pass har kommit och då kunde vi uppdatera vår crewlist och beställa ett internationellt certifikat från SXK:

sxkjpg
Internationellt certifikat från SXK

Vi har nu teckat en långseglingsförsäkring. Valet föll på Alandia och vi är nöjda med premien. Dyrt givetvis, men ett måste att ha känner vi. Årspremien blev 25532 SEK med den lägsta självrisken. Försäkringen har utvidgat täckningsområde zon 4, dvs den gäller på alla platser som vi kommer att besöka under vår långsegling Sthlm-Karibien ToR. Se mer om långseglingsförsäkringar här: Försäkring

alandiaJPG
Offert från Alandia, vi valde Alternativ 1

Övriga svenska försäkringbolag var inte intresserade att försäkra vår båt. Speciellt ointresserade var Panatenius som vi fick väldigt dryga svar från. Utländska försäkringsbolag som vi övervägde var TopSail, Y yacht och Paul L'Ortye, men det kändes bäst att välja ett försäkringsbolag på den svenska marknaden som vi har varit kunder hos länge och som hitills har behandlat oss bra. (Vi är medvetna om att Alandia är i tvist med långseglare angående totalförlust). Skönt att ha detta avklarat då många långseglare har problem att få långseglingsförsäkringar för sina äldre båtar.


// Kapten