Bra länk om gasol:

Fogas

Det finns speciella adapter set att köpa. Adapter/anslutningsset passar till övergångar och inkopplingar till de flest förekommande gasolflaskorna i Europa. Slangsockel och en 30 mbars reduceringsventil medföljer. Passar flaskor i dessa länder:

Grekland, Italien, Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Finland, Frankrike, Irland, Tyskland, Malta, Norge, Portugal, Spanien, Storbritannien, Ungern, Campingaz 2 och 3 kg flaskor.

Vi tänker använda oss av svenska PC5 (komposit) gasolflaskor under vår långsegling. Dessa kommer vi att fylla på under resans gång och för att kunna göra detta behöver man en speciell nippel. Denna nippel finns att köpa här: Gasolnippel 12-6022

CaptureJPG


På vår långsegling till Västindien 2020-2021 hade vi med oss tre stycken svenska PC5 gasolflaskor. Det var inga som helst problem att fylla dem under vägen. Vi fyllde på gasol i Lagos Portugal, Kanarieöarna Teneriffa och Las Palmas, Rodney Bay på Saint Lucia, Bequia i SVG, Jolly Harbour på Antigua, Sint Maarten och i Horta på ön Faial i Azorerna.