WiFi-system installerat och klart, nytt projekt och mer inköp

WiFi-systemet är nu inkopplat i yachten. Testat i yactens alla utrymmen och det fungerar! I sommar ska det surfas!

wifiijpg
WiFi-antenn monterad på radarstolpen och trådlös router monterad vid navigationsplatsen

För att slippa att behöva göra stora hål för nätverkskontakten när vi drog nätverkskabeln genom båten klippte vi av nätverkskontakten(!). Det finns speciella klämnätverkskontakter att köpa som man kan montera på nätverkskabeln. Det var VÄLDIGT pilligt att få in de åtta tunna kablarna på rätt plats i nätverkskontakten, men när vi testade med att montera en kabel åt gången och sedan klämma ihop kontakten och sedan öppna upp kontakten igen gick det bra.

natkontaktjpgKlämnätverkskontakt

Till vårt nya kutterstag ska vi montera två nya fall  (ett fall till kutterstagsseglet och ett fall till rullfockskapellet) under våren. Vi ska också montera två nya genuatravare på skotskenan för skoten till kutterseglet. Under Lucia hade Benns 20 % rabatt på sitt sortiment! Så vi passade på att köpa in de delar vi behöver till kutterstagsprojektet:

bennsjpg
Kutterstagsseglingstillbehör inköpta

Pågående projekt är att såga till hyllan i ankarkättingsboxen, så att ankarkättingen till ankarspelet ska falla bättre på plats. Nuvarande hål i hyllplanet är för litet vilket medför att ankarkättingen inte lägger sig längst ned i ankarkättingsboxen på ett bra sätt. Hyllplanets hål är nu förstorat och vi passade på att slipa hyllan för att måla på ny färg. Vi upptäckte då att det var lite fuktigt under den bortslipade färgen. Nu står hyllan på tork några veckor brevid braskaminen i Kaptensvillan innan det blir målning.

IMG_1405JPG
Hyllan i ankarboxen står på tork

Dagens saltstänkta boktips från föräldrarnas bokhylla:

IMG_1403JPG
Dagens boktips

// Kapten