Vårrustning har startat

Tidig påsk medför tidig vårrustning av båten. På långfredagen åkte 3/4 av familjen till landet och kapten blev ensam kvar hemma.

Bottenmålning, cleaning och vaxning av fribord, bättra på vattenlinjefärgen, montera tryckvattenpumpen i motorutrymmet, koppla in och dra kablar till regulatorn och till de nya solcellerna, batteriservice, offeranoder, avtäckning, nedmontering av täckställning, resa radarstolpen och båtstädning var det som hanns med under påsken.

Kapten monterade även bort diskhon för att komma åt muttern som drar fast vattenkranen. Vattenkranen satt löst vilket var ganska irreterande. Tanken är även att lägga ny silicon under diskhon eftersom det läckte in vatten i skåpet under diskhon förra sommaren.

Nu återstår det att tvätta halkmönsret på däck, men för det behövs vatten och båtklubben har ännu inte satt på vattnet. Cleana och vaxa överbyggnaden, montera nytt mantåg, packa båten, motorservice, smörja vantskruvar, mastfix, städa sittbrunnsfacket och montera säkerhetsbågen och solcellsrören när svetsgubben är klar.

Det är 18 dagar kvar till sjösättning, så vi borde hinna klart med allt. Sen är det bara hus, bilar och trädgård som ska fixas.

//Kapten