S/Y Lady Ann redo för ny seglingssäsong

Då är S/Y Lady Ann i sitt rätta element igen. Sjösättning och påmastning för två veckor sedan. Vid påmastningen fick vi hjälp av kaptens bror Erik och pappa Bertil. Tack för hjälpen! I år gick allt väldigt smidigt och efter ca 30 minuter var påmastningen klar. Varvsgubbarna tyckte vi var väldigt effektiva och snabba  Tack också till Vendela som passade Albin och Malin under påmastningen, så att Carro kunde närvara.

När vi kom till vår bryggplats blev vi positivt överraskade över att vattnet var påslaget på bryggan. Vi kunde nu rengöra vattentanken m.h.a. vattentankstabletterna vi köpt. Tyvärr var inte elen påslagen på bryggan.

Allt utom vindgivaren fungerade ombord och efter några turer upp i masten upptäckte vi att ett stift i vindgivarkontakten hade gått av. Ny vindgivare kostar 4000:-, men vi lyckades löda dit ett nytt stift och nu fungerar vindgivaren igen. Tyvärr så råkade kapten bryta av vindflöjeln på vägen upp i masten, så det blir några turer upp i masten till när reservdelskitet har kommit med posten.

Nu helgen mellan hagelbyarna fick vi seglen på plats, så nu är yachten redo för nya äventyr. Lagom till sjösättningen fick vi vårt beställda rullfockskapell levererat till båten. Bra service av Fredrik på Boding!

Första seglingen blir nu till helgen då vi firar Valborg ute till sjöss! Äntligen premiär!

// Kapten