Sista semesterveckan

Så var vi ute till sjöss igen! Vi var även ute förra veckan, men seglade hem för att gå på Erik och Vendelas bröllop.

Igår kom vi till Sandhamn och eftersom det ösregnar och blåser mycket idag, så stannar vi kvar. Inatt väcktes besättningen av att både länspumpen och tryckvattenpumpen gick. Kapten flög upp och tog bort durken för att försöka hitta läckaget. Med pannlampa och verktygslådan i högsta hugg kunde läckaget åtgärdas. Det var tryckvattenslangen till handfatet i toaletten som hade börjat att läcka vid en koppling. Ny gängtejp, dra åt koppling och slangklämmor gjorde susen. Dock så hade kaptens sängplats i kaptenshytten tagits över av cabin boy Albin under reperationen, så kapten fick gå och lägga sig i bestättningshytten. Kölhalning nästa gång!

Planen är att vara ute tills på fredag då vi ska segla hemåt igen. Lillstugetakfix och 85-års kalas står på schemat för helgen. Sen är det dags för kapten att stämpla in på jobbet igen och cabin boy Albin att gå till förskolan "Sippan" igen. Carro och Malin har ledigt i fem månader till innan pappa Lasse tar över föräldraledigheten.

Planer för nästa års segling görs redan och (önske-)inköpslistor på nya båtprylar har skrivits ned. Vi får se vilka vi har råd med i föräldraledighetstider.

Over and out

// Captain