SeaClear, grundkänning och Albin har slagits med ryssen!

Igår natt fick jag igång SeaClear på datorn. SeaClear är ett navigationsprogram för PC där man använder inscannade sjökort. I S/Y Lady Ann finns det seriella-PC uttag för både AIS(Automatic Identification System) och SeaTalk (logg, vind, lod, compass, position m.m.) och nu fick jag även in denna information i datorn. Var tvungen att ladda hem nya drivrutiner(USB->COM). Så nu har vi en back up plotter!

Vi lagt till på Aspö. Inloppet till viken ska vara minst 2.7 meter står det i våran hamnguide. Dock så skrapade vi i något på vägen in... lågvatten? Troligtvis bara någon sten eftersom vi inte fastnade. Kapten vill ändå dyka ned och titta på kölen, men vattentemperaturen på 13 grader avskräcker.

En olycka kommer sällan ensam. Albin glömde att han måste hålla i sig när han skulle ned i nedgångsluckan. Med huvudet före slog han i översta trappsteget, gjorde en vurpa i luften och ramlade ned på mattan. Tur att mamma Carro är doktor för Albin spräckte ögonbrynet och fick tejpas ihop. Lite glass, Karlsson på taket på TV:n och nya Pippigubbar gjorde lidandet lite mer uthärdligt, så nu har vi en glad 2-åring springandes runt på båten igen! Albin ser nu ut som farbror Erik gjorde när han hjälpte morfar med att slåss mot ryssarna!

Malin då? Jo, hon håller sig lugn och sover (vilket medför att hon missade glassen)

Over and out / Captain Z