Motorn fixad, men nu kuling...

Imorse ringde kaptens telefon 6.50. Mekanikern meddelade att han skulle vara framme om 10 minuter och kapten fick bråttom att klä på sig och öppna alla motorluckor. Klockan 7.30 var de nya spridarna monterade och kapten har nu lärt sig hur man gör och kan göra det själv nästa gång. Motorn fungerar nu som den ska och röken och det knackande ljudet är borta. Äntligen, nu skulle vi kunna lätta ankar igen! Eller...?

Tyvärr blåser det kuling runt hela Sveriges kuster, så nu är vi inblåsta istället och får vackert vänta på avtagande vindar.

Vad har vi då gjort under de gångna dagarna?

Jo, tack vare hyrbilen har vi kunnat vidga våra vyer lite. I fredags begav vi oss till Fårö och raukarna vid Lautershorn. Spännande tyckte barnen. Vi stannade för lunch på vägen tillbaka, ett jättemysigt café med sittplatser i en ruin med utsikt över havet. Man kunde också slappa i hängmattor, gå på styltor och spela fotboll. Så det blev en aktiv lunch.

raular2jpg
Raukar och delar av besättningen

raukarjpg
Cabin crew och raukar

Nästa dag tog vi oss istället österut mot Katthammarsvik. Där blev det lunch på rökeriet innan vi intog stranden. Redan nu hade vinden tilltagit något och vattentemperaturen var i lägsta laget, men det hindrar inte blötdjuret Albin.

Söndagen var sista dagen med hyrbil och efter omröstning ombord tog vi oss åter norrut men den här gången till Ar, nordväst om Fårösund, där det finns ett kalkbrott som kallas Blå lagunen då det bildats en sjö med turkost vatten. Fantastisk miljö och här var det 23 grader i vattnet, skönt!

På kvällen tog vi en promenad in i Visby stad där Medeltidsveckan nu börjat. Barnen tyckte det var spännande med alla utklädda människor. I måndags väntade vi besked från mekanikern och höll oss därför kvar i stan. Vi tog en ny tur på medeltidsmarknaden, Albin provade pilbågeskytte samt att skjuta med blida.

Sen var ju då tanken att vi skulle gett oss av mot fastlandet igår tisdag efter att motorn var startklar, men vädret tyckte som skrivet annat. Så det blev ytterligare en dag i Visby, den här gången i sällskap av Carros kompis Jessica och sonen Love 1 år medan den andra halvan av deras familj gjorde Kneippbyn. Så det blev lekplats-häng igen. Till skillnad från oss verkar barnen inte alls trötta på Visby och inte heller på lekparken. Det blev också en tur in på biblioteket för lite bokläsning, där har vi också hunnit med ett par vändor.

Vi har sett flera anslag om en barnteater som spelas dagligen i St Clemens ruin och idag gick Carro och Albin dit. En spännande föreställning om lammet Lame och igelkotten Pinni som engagerade barnen och lärde både stora och små lite om Gotland och Visbys historia. På eftermiddagen blev det en ny tur till simhallen. När vi kom ut var vinden lika kraftig som tidigare och vi bestämde oss för att skjuta på avresan ytterligare. Den preliminära planen är att kunna ge oss av imorgon eftermiddag. Men det återstår att se... Vi är iallafall inte ensamma om att vänta på avfärd. De andra båtägarna i hamnen tittar också ut över horisonten och diskuterar avseglingstider.

// Carro & Kapten