Kiatorp, segling hemåt m.m.

I Ystad fick vi ett samtal från morfar Mats & mormor Suzanne som undrade var de skulle plocka upp oss i Oskarshamn om ca en vecka? Ojoj, vi hade tagit fel på en vecka, vi trodde vi hade två veckor kvar tills vi skulle ses. Dock så hann vi dit i god tid, även om "yachten inte är en buss" som farfar Bertil säger. Sista etappen från Kalmar var dock lite jobbig. Motvind 11 m/s och stora vågor fick Lady Ann att stampa ordentligt, men vi kunde ändå göra cirka 5 knop i snitt. Eftersom kapten har ett litet ont öga till Promarina som tagit över gästhamnen i Oskarshamn, valde vi istället Ernemars gästham. Riktigt bra hamn och hamnavgift (60 kr dygnet då yachten står tom). Gubbarna på hamnkontoret var även de bra och lovade att hålla koll på kaptens ögonsten!

Dagarna på landet var väldigt härliga men gick fort! Knappt en droppe regn vilket är olikt Småland. Sjön hade hunnit bli ordentligt varmt och det blev många bad. Albin tycker att det är roligast att vada i strandkanten och kasta sten men doppade sig även han några gånger.
 
På en av gårdarna i närheten bor Larry som har en egen traktor. Vi vet inte riktigt vem som var mest imponerad och gladast av att få provsitta, Albin eller morfar... Övrig tid tillbringades antingen på verandan (mestadels i skuggan), i babypoolen eller på kubb-/fotbollsplanen. Lasse gav dessutom Mats och Peter ett handtag med årets projekt, att bygga en avskärmare mellan "Lill-stugan" och förrådet/toaletten. Det gick på en eftermiddag och resultatet blev utomordentligt bra. Arbetsfördelningen var verkligen omodern då Carro och Suzanne tidigare under dagen bakat bröd, dock med assistans av Albin så det blev lite mer jämlikt i alla fall. Så blir det ibland!

Vi lämnade också Albin att vakta mormor, morfar, Ia och Peter en dag och åkte till Kosta där det finns en stor Outlet. Vanligtvis brukar det bli en hel del fynd, både till stora och små, men i år hade de gjort om en del och tyvärr till det sämre. Tidigare har det funnits väldigt bra Polarn och Pyret-kläder men det hade de helt slutat med. Några fynd blev det ändock och det var inte helt fel att kunna sitta ner och äta lunch i lugn och ro med endast ett barn som dessutom sov.

När det i måndags var dags att återvända till båten som klarat sig utmärkt på egen hand i Oskarshamn fick vi skjuts dit av Peter, tack för det! Det är mycket att hålla reda på när man är fyra i familjen och sakerna dessutom är utspridda i två hus och en trädgård, men vi lyckades få med oss nästan allt tillbaka. Det enda som blev kvar var iPhone-laddaren vilket innebär att Carro varit utan telefon sedan dess och Albin utan sin (vår) älskade iPad. Vilket gått alldeles utmärkt!
  6bb4480729bc71ba10168c677cc269bd_1_1jpg
Kiatorpsgänget

af5baec8b448496f42a58d736e3f07ac_1_1jpg
Albin på språng i Kiatorp.

Tryckvattenpumpen vi bytte i Simrishamn gick snabbt sönder. Den höll i ca 2 veckor. Denna gången var det backventilen som gick sönder. Eftersom vi lämnade båten i Oskarshamn i några dagar passade vi på att beställa en ny pump (garanti) via Oskarshamn Marina. Nu fungerar pumpen igen, återstår att se hur länge. Garantin gäller iaf i 3 år.

Idag hittade vi en ny mysig hamn. Öster om Stendörren ligger Ringsö där det får plats många båtar både på svaj och på de många klippor som finns. 25 grader varmt i vattnet är ju även det mysigt. Albin har badat och har nu nått steg 2 (våga bada på djupt vatten) i S/Y Lady Anns simskola! Sedan Oskarshamn har det varit fullt med algblomning i vattnet vilket har hindrat oss från att bada, men ju närmare Sthlms skärgård vi har kommit desto mindre alger. Här finns inga alger just nu!

f5fe1d818c364da1887fe3e22c56877a_1_1jpg

Vi planerar att bli kvar här imorgon för lite födelsedagsfirande av Kapten och en hel del bad för att sedan ta oss till Nynäshamn på lördag.

//Lasse och Carro