Från ö till ö...

Efter två dagar i Visby drog vi igår vidare till norra Öland och Byxelkrok. Resan gick med fulla segel och stark vind, det gungade rejält men den här gången var vi förutseende och tog Postafen (åksjuketablett) både jag och Albin. Tur var det för halvvägs tillkom ösregn och vi flyttade snabbt in i båten, en omöjlighet om man känner sig sjösjuk. Lasse ställde återigen upp på sin familj och stod vid rodret, tack!

Jag har kommit på att det är med mig och havssegling som med filmen När lammen tystnar. Alltid när den kommer på tal så säger jag att den är väl inte så läskig. Tills jag ånyo ser den och inser att jag blundar mig igenom det läskiga. Så verkar det vara med havssegling också, jag förtränger liksom det jobbiga och att jag alltid halvvägs undrar varför jag gett mig in på det igen, jag fixar ju inte när det gungar mycket. Men med medicin så gick det faktiskt riktigt bra och väl framme, i exempelvis Visby, tycker jag alltid att det är värt det. Så också i år! Men vi insåg att det de kommande åren kommer handla mer om Pippi-land och att jaga fåglar i Almedalen än om att gå i affärer och sitta på mysiga uteställen. Men det är kul det med!

Förmiddagen idag ägnades åt tvätt, klippning och dusch, de två sistnämnda gällde Albin. Och så lek förstås. Malin sov sig som vanligt igenom förmiddagen och vaknade lagom till lunch. Nu får båda barnen sova middag färdigt och vi njuta av en lugn timme men sen tänkte vi ändå försöka få till ett varv i de fina sjöbodarna här i "Byxan". Ikväll är planen att besöka vår favorit-hamnkrog, lagom tidigt både med tanke på Albin som har liiiite svårt att sitta still ute på restaurang och åttondelsfinalerna.

//Carro