Bröllop och sail-moon

I lördags så gifte sig yachtägarna i Österåkers kyrka med efterföljande fest i Nykvarns hembygdsgård. Jätterolig bröllopsdag och bröllopsfest som först avrundades vid 04.30-tiden. Sjömannamässigt, så var givetvis temat på bröllopet båt och segling. Ingångsmusik i kyrkan var I'm sailing och bröllopsvalsen dansades till Robert Brobergs Båtlåt.

img_0830jpg
Det nygifta bröllopsparet anländer till festen!

Bröllopsgästerna var även de saltstänkta då den dryck som det dracks mest av var kaptens favorit dryck rom (+cola). Tack alla ni som förgyllde bröllopsdag och gjorde vår bröllopsdag oförglömlig!

I måndags bar det av på mini-sail-moon med S/Y Lady Ann. Cabin boy Albin och cabin girl Malin fick bo hos mormor och morfar medan de nygifta seglade till Sandhamn för några dagars avkoppling med spa och god mat samt fotbolls EM.

img_0823jpg
Carro och yachten i Sandhamn.

Vi fick fint väder med strålande sol och nöjt av ledigheten. I onsdags seglade vi hem igen till två glada barn som längtat efter mamma och pappa.

När den nyblivna frun sov, passade kapten på att laga teaklisten på sb-sida. Teaklisten har spruckit på ett ställe och behövde lagas. Epoxylim, skruv och träplugg gjorde susen. Nu ska bara träpluggen kapas om några dagar och slipas, så är det klart.

Vi har även köpt en ny bok som handlar om matlaging ombord vid långsegling. Tips på enkla rätter och på vad man ska bunkra innan avfärd, The Galley Slave's Handbook.

Tyvärr har det inte blivit så många helgseglingar under våren. Helgen innan bröllopet sprang kapten Stockholm maraton för åttonde gången och dagen efter fyllde cabin boy Albin 4 år.

Snart midsommar, då seglar vi ut igen!

//Kapten