Båtstereo och boktips!

Under midsommarseglingen märkte Carro att stereon i båten var väldigt varm och den ville inte ta emot CD-skivor. CD-skivorna bara spottades ut. När stereon blivit kall gick det dock bra igen, men vi beslutade att byta ut den eftersom överhettning kan innebära brand i framtiden.  Safety first!

Efter att ha sonderat marknaden kan vi dra slutsatsen att det har hänt en del på båt-stereofronten de senaste åren (eller så har vi börjat bli gamla...). Numera verkar inte CD-spelare vara standard längre, skandal! Istället är det Bluetooth och i-control (streama musik och styra iPhone eller iPad direkt från stereon) som gäller. Vi bestämde oss för att satsa på en vattenskyddad  LTC Promarine 1080BT. Den har även USB- och minneskort-portar + en fjärrkontroll så vi kan styra stereon från sittbrunnen.
ster2jpg
LTC Promarine 1080BT med Bluetooth och i-control, men ingen CD-spelare!

De gamla(?) CD-skivorna har nu gjort sitt i yachten (mer plats i HiFi-skåpet!),  således har framtiden nu även nått S/Y Lady Ann. Den gamla(?) besättningen kvarstår, här behövs ingen uppdatering! :)

radiojpg
Monterad i yachten.

Vi vill tipsa om en ny båtbok som vi har köpt, Båtköket. Jättebra bok med recept och matnyttiga tips för långseglare! Bara att köpa tycker vi på S/Y Lady Ann!

batkoketjpg
Båtköket skriven av Liv Bryngelsson

//Kapten