Bårprylsshopping

I mässtider var det 20% rabatt i båttillbehörsbutikerna, något som besättningen har utnyttjat. Nya Lazy jack linor, reservdelar till toaletten, sjökojer, ledlampor, tryckmätare till gasolflaskan m.m. inköptes.

Under vintern har vi även investerat i ny köksutrustning. En tyckkokare, en elektrisk kokplatta och en vaccumförpackare blev det i år.

Till sjukvårdslådan har vi investerat i en digital febertermometer och ett otoskop.

På båtmässan slog vi till på en dramatenväska a.k.a. "kärringväska". Vi köpte en 100-kronors i somras som gick sönder efter 2 dagar... En kvalitetskärringväska stod därför på önske-/inköps-listan. Nu investerade vi i en kvalitetsväska (Rolser) med lång garanti och utlovad hållbarhet. Den går att fälla ihop, så att den knappt tar någon plats alls. Nu ska vi kunna dra hem maten på ett enkelt sätt till S/Y Lady Anns hungriga besättning. Lite nördigt javisst!!, men VÄLDIGT skönt att ha med sig vid storhandling utan bil i hamnarna.

Cabin boy Albin har under våren gått på simskola (minisim) och i förra veckan var det dags för säsongsavslutning. Stolt Albin, som var yngst och bäst i klassen, fick en fin medalj!

Till helgen blir det lite båtfix och kapten+styrman ska gå en livflottekurs. Dvs det blir bad för oss också i full seglarmundering!

//Kapten