Åter till fastlandet

Efter Byxelkrok bar det av till Borgholm. Där gick vi lite på stan, åt frukost på Strand hotell, lekte i båten och i lekparken för att slutligen imorse bege oss vidare till Kalmar. Det började vindstilla men under färden blåste det upp till 8-10 sekundmeter motvind och väster om oss drog ett blixt- och åskväder förbi. 5 minuter innan hamn föll regnet även på oss och under eftermiddagen kom ett ösregn som vi väntade ut i båtbutiken för att sedan ta en promenad till köpcentret Giraffen. Lasse som pluggat i Kalmar under ett par år visade vägen och väl där investerade vi i en "Dramaten" ("kärringväska" enligt fam Zandén) för att lättare få hem varorna till båten. Lasse fick då flash backs från sina unga år då han under familjesemestrarna var den som drog Dramaten eftersom lillebror Erik vägrade. På vägen hem fick vår lilla Cabin boy springa av sig och passade på att hoppa i varenda vattenpöl längs vägen, liten som stor.

Middagen åts i sittbrunnen då solen och värmen äntligen visade sig, semesterns andra utemiddag hittills. 

Imorgon väntar buss tillbaka till Öland för att gå på Ölands djurpark, vilket troligen kommer passa en liten kille med mycket spring i benen och som älskar både djur och karuseller. Enligt väderleksrapporterna ska det bli 19-20 gr och växlande molnighet vilket verkar som utmärkt djurparksväder.

Längs vår väg har vi framför allt stött på holländare, tyskar och en och annan dansk. Svenskarna verkar vänta med sin semester och vädermässigt har ju det varit ett bra beslut. Grannbåten här i Kalmar är från Holland och de låg även på samma brygga som oss i Borgholm. De är inte jättenöjda med "the Swedish summer". Vi har lovat att det ska bli bättre så nu håller vi tummarna för att värmen och solen är här för att stanna. 


//Carro