Äntligen värme!

Från Kalmar till Kristianopel och därifrån till Karlskrona idag där vi äntligen möttes av sol och värme. Nästan så att vi faktiskt beklagade oss men bara nästan...
Men innan det har vi hunnit med Ölands djurpark. Vädret var väl sisådär. Några 19 grader nådde det nog inte upp till och det kom en och annan liten skur men mest duggregn. Vi två vuxna är lite kluvna till det här med djurparker. Klart att det är kul att se alla dessa djur i verkligheten men samtidigt känns det ganska onaturligt med lejon, tigrar, apor och kängurur i vårat klimat. Vi funderade framförallt över hur de har det på vintern. I sig var djurparken helt ok men på något sätt kändes den lite oordnad och igenvuxen. Skyltningen var sisådär och det fanns inte någon röd tråd, mindre aphus kunde man stöta på både här och där och mitt i ingenting stod en bur med en eller två papegojor. Men Albin var väldigt nöjd, han fick gå in och klappa Brusarna! Både stora och små och hur länge han ville (hans föräldrar orkade). Bland de andra djuren var fåglarna intressantast och tigern mest spännande. Maskotarna, en tiger och en ringsvanslemur, som gick omkring var också spännande men att krama dem, nej, där gick gränsen.

1b365d8f04e75515787622c5a71725ae_1_1jpg
Maskoten var ruskig!!!

e1c776b86e7af85c8e1c4ff3159f0fa2_1_1jpg
Bockarna Bruse var inte ruskiga.

Nöjesfältdelen var lite bättre, lagom många attraktioner för en halvdag och flera som passade små barn. Lasse fick med Albin på spöktåget och även om han höll hårt i pappa var det en ganska lugn pojke som kom ut. Därefter hittade han två favorit-attraktioner. En liten bergochdal-bana och en "Discojet"-liknande. "En gång till" och ett höjt finger följde varje åktur. Det var en nöjd och trött kille som somnade i vagnen fem minuter efter att vi lämnat parken. Och Malin? Ja, hon åt och sov.

7e2e3ddea14e48735db645d6491da58f_1_1jpg
Albin och Carro testar Bergochdalbanan. En gång till!!

Dagen efter seglade vi vidare till Kristianopel, en väldigt mysig liten fiskeby med en liten gästhamn och en camping/stugby. Hade vattnet varit varmare hade vi nog stannat ytterligare en dag för bad vid den lilla sandstranden men 16 grader kändes inte så lockande. Albin ville dock känna på vattnet och det slutade med att han var blöt upp till midjan. Men han var lika glad för det. Vi hann också med en omgång tvätt av barnens kläder, eller Lasse gjorde rättare sagt. Med vår fina handtvättmaskin som vi blev tipsade om av ett par tyskar för några år sedan. White magic!

f590f97718b9426c72ddb4fd4bea2a46_1_1jpg
S/Y Lady Ann i Kristianopel.

46e58e1082d07ae905cecf37e334f70f_1_1jpg

Dagens etapp blev händelserik. Precis när vi nådde en lite snorklig farled in mot Karlskrona där det inte var många meter mellan sjömärkerna dunkade det till under båten. Vi tittade lite oroligt på varandra, på sjökortet och på plottern. Jo då, vi var rätt ute, röda pinnar till vänster och gröna till höger. Då såg vi ett större rött föremål bakom oss som flöt och sakta försvann ut på havet. Carro tror det var ett gammalt sjömärke medan Lasse är mer inne på en gammal rysk mina. Troligtvis måste den legat under ytan och sedan kommit upp när vi slog i den för sikten var utomordentlig.
Några minuter senare såg Lasse plötsligt ett huvud och ett par ögon som tittade upp vid ytan, en säl! Den dök snabbt och Carro hann bara se toppen på huvudet innan den var borta. Båda barnen sov sig igenom dramatiken och resten av vägen till Karlskrona fortskred utan ytterligare incidenter. Albin vaknade lagom till att vi passerade under bron och höll noga utkik efter trollet och Brusarna men kunde inte se någon av dem. Väl i hamn blev det promenad på stan, glass och lek i lekparken medan Lasse tätade ett skruvhåll i akterruffen där det läckt in vatten. Han hann också med en tur upp i masten för att försöka åtgärda problemen vi haft med tv-signalerna innan det var dags för middag. Självklart med säkerhetssele! Problemen kvarstod dock men efter lite kabelbyten inne i båten kan vi nu se VM-fotbollen.

//Carro