Yacht sjösatt, påmastad och mer riggfix

I lördags monterade vi den nya stående riggen inkl. nya vanskruvar på masten.

0654abd1-9fef-4e29-b0de-3d87d057194djpg
Stående riggen monterad

I söndags var det så dags för årets roligaste dag för en båtnörd, sjösättning! Kapten var nere i hamnen redan 7.00 med förhoppningen att komma i tidigt och kunna masta på innan arbetsplikten skulle påbörjas 12.30. Dock hade båtklubben infört ett nytt system där turordningen bestämdes av efternamnet och inte av den tidpunkt när man hade bokat sjösättning... Kapten som bokade sjösättning samma dag som det var möjligt och trodde att han skulle vara först i kön, hamnade således sist i kön. SUCK!!!!!

Sjösättningen gick bra och vid 11.30 var yachten i sitt rätta element igen.

IMG_0178JPG
S/Y Lady Ann i sjösättningsvagnen.

IMG_0180JPG
S/Y Lady Ann på väg ned i vattnet vid sjösättningsrampen.

Med en timme kvar till arbetsplikten ringde kapten ned Carro, svärfar Mats och svärmor Suzanne för att hjälpa till med påmastningen. Den nya stående riggen passade perfekt och påmastningen flöt på bra, endast en trillskande saxpinne som bråkade lite. Skönt att ha båten sjösatt och påmastad utan några problem. Stort tack till Mats och Suzanne för hjälpen med masten!

Nu återstår att justera riggen, montera de nya seglen, montera rodkicken, byta revlinor, justera revlinsfästen och fästa nya knapar på matsen och bom. Sedan är båten klar för nya äventyr! Om det blir fint väder till helgen blir det troligtvis en premiärtur!

// Kapten