Yacht office och midsommar

Efter en natt med ösregn och åska klev besättningen i tisdags upp och begav sig till lekparken i Västervik medan kapten jobbade några timmar från the Tele2 yacht office. Hemma har kapten fyra skärmar, men i båten får han nöja sig med två.

IMG_2367jpg
Tele2 Yacht Office

Generationsparken i Västervik var otroligt fin och genomtänkt. Kan kan verkligen rekommenderas om ni har vägarna förbi. Efter lunch i båten lämnade vi Västervik bakom oss och fortsatte söderut till en naturhamn vid Lilla Vippholmen. En fin vik med många möjliga ankringsplatser, några där det var lite väl grunt. Vi hittade en fin plats i lä och kunde njuta av kvällen inne i båten till ljudet av lätt regn. När vi skulle lägga oss upptäckte vi att det inte kom vatten i toaletten när vi skulle spola. Trots ihärdiga pumpningsförsök förblev det torrt. Hm... Vi skruvade bort durken i förpiken där genomföringen till toalett-spolvattnet sitter. Inget läckage och slangen såg bra ut. Troligen var det stopp i själva genomföringen. Efter några försök att rensa röret med diverse smala, flexibla föremål hittade Lasse en tryckluft-burk. Det gjorde susen. Det bubblade till ordentligt och därefter flödade vattnet igen. Skönt att det var så pass lätt att fixa! 

IMG_9753JPG
Genomföring

IMG_9754JPG
Kapten med tryckluft på burk


I onsdags fortsatte vi mot Oskarshamn, det första ordentliga delmålet på detta äventyr, midsommar på landet i Kiatorp väntade. Det var sparsamt med gästbåtar i hamnen men så småningom fick vi sällskap av en Najad som var på väg från Nynäshamn till Västkusten. Det omtänksamma paret ombord på den båten kom sedan och knackade på; "Vi tycker det ser ut som att ni håller på att sjunka". Haha, vi fick förklara att vi var tungt lastade och att det var därför vattenlinjen på båten vår så långt ner, dessutom blåste det från sidan så båten lutade över lite åt det håll de låg. Men tack för omtanken!

IMG_2376jpg
Ensamt i Oskarshamns gästhamn

Så var det dags för upphämtning. Barnens mormor Suzanne hämtade upp oss efter lunch i torsdags och snart var vi åter i vårt kära Kiatorp. Både nyårs och påskens besök fick ju ställas in av olika anledningar, så det var fint att få vara tillbaka. Midsommarafton firades traditionsenligt med blomsterkransar, sill-lunch, jordgubbar och finskt trädgårdsspel (tips! mycket roligare än kubb). Någon dans runt stången blev det dock inte, men det var ingen som verkade lida av det. Tack fina familj/släkt för en jättefin midsommar på landet!

IMG_2426jpg
Bad i Kiatorp

IMG_9784JPG
Midsommar-Albin

IMG_9790JPG
Midsommar-Mailn

IMG_9791JPG
Midsommar-Carro

I lördags tog vi ett lätt tårfyllt farväl, nu dröjer det tills vi ses igen. Förhoppningsvis möter (barnens) mormor och morfar upp oss på Kanarieöarna i november, men i Corona-tider är ju allt lite extra osäkert.

IMG_9802JPG
Kiatorpsgänget

Efter storhandling på Ica Maxi och tankning av vatten satte vi segel mot Borgholm. Prognosen hade sagt 5-6 m/s i vindstyrka men det blåste betydligt mer och vi kunde segla i 6-7 knop hela vägen, härligt! Trots en del midsommarfirande båtar i Borgholm fick vi en bra plats i hamn. Vinden fortsatte vina i masten hela kvällen och natten och även i dag fläktade det rejält. 

Carros kusin Fredrik med familj köpte förra året ett sommarhus på norra Öland och äntligen fick vi chans till ett besök! Inte nog med att vi fick en trevlig dag ihop och fick se deras fina hus, vi fick också träffa familjens nytillskott, labradoren Hugo. Ett riktigt charmtroll som visade sig älska barn (i alla fall våra, hehe). Han vek inte från deras sida på hela dagen och snodde till sig en puss (slick) så fort han fick chansen. Mysigt! (Kan tilläggas att vi nyss fick rapport från stugan; Hugo har däckat efter en dag med Lady Anns cabin crew). 

05de9c38-cc13-4276-806b-b7a858dfd232JPG
Cabin crew + Hugo


Imorgon lämnar vi Öland för den här gången och har siktet inställt på Utklippan. Troligen blir det en hel del regn under färd men det verkar som att kvällen kan bli fin. Men det återstår att se!

// Kapten & Carro