Tillbaks på Pippi-land!

Efter att ha längtat ett helt år så fick Albin äntligen gå in på "Pippi-land" igen. Och det var fullt ös från att vi kom till dess att vi nästan släpade honom därifrån framåt kvällen. Malin verkade nöjd hon med. Vi hann med ett antal hoppborgar, rutschkanor, Pippis hus med den läskiga vinden, sångstund med Prussiluskan, Klingåklang och Pippi, berg- och dalbana, radiobilar och slutligen Pippi-teater innan ögonen gick i kors på barnen och äventyret var slut för den här gången. Men som avslutning fick båda barnen krama Pippi. Vilken lycka! Eller snarare förundran i Malins fall. Hon vet faktiskt att Pippi heter Pippi och ändå inte är en fågel och leker gärna med Pippi-figuren Albin har.

ddbf13818c33dabad660bb12960ed806_6_1jpg
Matroserna fick krama Pippi!

Albin sov innan vi lämnat parkeringen och Malin somnade strax därefter. Vi hade hyrt bil för att kunna ta oss till Anna och Niklas på norra Gotland där en fantastisk god middag och en supertrevlig kväll väntade. Barnen var i högform och höll i gång samtliga i sällskapet fram till halv elva då det var dags att vända tillbaka till båten.

Igår tisdag blev det åter en tur till lekplatsen i Almedalen innan promenad på stan. På eftermiddagen fick vi träffa Anna igen, till Albins stora lycka. Och vår såklart! Hon kom förbi på fika och lek på båten innan hämtning av vännina i färjeläget.

122c48d7f90ccd3b6c5da5e5b6b59995_6_1jpg
Besättningen vinkar adjö.

När barnen somnat var det dags för nattsegling igen. Vi satte kurs mot Oskarshamn och delade upp natten den här gången. Lasse sov ett par timmar mellan 01:30-03:30 innan han tog över rodret och Carro fick sedan sova tills det var dags för tilläggning vid nio-tiden efter totalt 62 sjömil på havet. Då hade Albin just vaknat och Malin väcktes efter att vi hade lagt till i hamn. Barnen sover verkligen gott i båten, oavsett om vi ligger still eller korsar hav. Tyvärr var vinden lika frånvarande som vid utresan till Visby och när den väl kom vid Ölands norra udde var det rak motvind. Det kommer dock fler havsseglingar i sommar. Siktet är ju inställt på Bornholm och Tyskland. Nu väntar först några härliga dagar på landet cirka 4 mil härifrån. Barnens mormor kommer och hämtar oss imorgon förmiddag och det var en förväntansfull liten kille som gärna gick och lade sig ikväll, så att det fort skulle bli morgon!

Dagen spenderades i Oskarshamns city, på lekplats och på bryggan med håven i högsta hugg. Fiskarna var lite mer svårflörtade än i tidigare hamnar men här fanns maneter, vilket barnen inte sett tidigare. Och de var inte direkt svårfångade....

16c3ddaa32e14ceae9ed9c2845315a30_6_1jpg
Fiska fiska fiska