Skeppsapotek och intyg

I veckan blev Carro klar med innehållet i vårt skeppsapotek inför den kommande långseglingen. Eftersom Carro är läkare har hon beställt ett läkarintyg på engelska från Socialstyrelsen som kan vara bra att ha med ombord om det skulle uppstå problem med vårt skeppsapotek vid inklaring. Vi har även ett "Customs declarations-intyg" med ombord som OSK läkarna Pär och Nina Olofsson har författat. Intyget säger att de förskrivna medicinerna endast får användas ombord och vem som är ansvarig för skeppsapoteket samt vem som har skrivit ut medicinerna.

skepp2JPG

Skeppsapotek

Utöver dessa dokument måste man föra en förbrukningsjournal över de narkotikaklassade medicinerna. Man måste kunna redogöra för när, till vem, varför och hur mycket av medicinerna som har använts. 

journalJPG

Förbrukningsjournal

Här finns mer att läsa om skeppsapotek från Sjöfartsverket: Sjöfartsverkets föreskrifter och allmänna råd om sjukvård och apotek på fartyg

OBS för att få läkemedel utskrivna för långsegling måste man vara medlem i OSK och ha gått Oceanseglarkursen i OSKs regi samt att deltagit i sjukvårdsdelen i kursen som Pär och Nina är ansvariga för. 

Vi har smygstartat vårrustningen genom att slipa vattenlinjen och städa ur båten invändigt. Vi har även påbörjat packningen av båten och fyller samtidigt i vår inventarieförteckning över var alla saker ombord finns.

IMG_8598JPG

Packning

IMG_8597JPG

Att få in allt i båten uppför stege och under pressening var det jobbigaste

// Kapten