Sjösättning och påmastning

I förra veckan fick cabin crew post från John och Amanda Neal i USA. John och Amanada försörjer sig genom att ta emot paying crews och seglar runt i världen. De är även författare och Amanda har just kommit ut med en ny bok Marine Diesel Engine Essentials - A Learning and Coloring Book. De kontaktade oss och undrade om de fick skicka varsitt exemplar till Albin och Malin och visst fick de göra det!

IMG_0051jpg
Marine Diesel Engine Essentials - A Learning and Coloring Book

Amanada hade skrivit en hälsning till Albin och Malin:

signedjpg
Hälsning från författaren

Cabin crew som ÄLSKAR att rita och pyssla blev givetvis jätteglada! Vi vuxna tycker att boken även är bra för vuxna som inte riktigt vet hur en dieselmotor fungerar. Carro gick en båtmekanikerkurs förra helgen och hade då nytta av ha läst igenom boken innan. John och Amanda Neal har en hemsida full med nedladdningsbart material för långsegling, www.mahina.com.

IMG_0056jpg
Cabin crew med sina nya färgläggningsböcker

I lördags när Carro var på båtmekanikerkurs sjösatte kapten och cabin girl Malin yachten. (Albin hade sleep over hos kompisen Elise efter att de hade varit på disco på fredagskvällen.)

IMG_0071jpg
S/Y Lady Ann hämtas av subliften

IMG_0090jpg
Snart i havet igen

IMG_0098jpg
Förtöjd med stolt cabin girl. Dags att gå hem för dagen.

Malin som steg upp 6.30 och kämpade på med sjösättning (eller väntan på sjösättning), tilläggning, bryggfix och båtfix till 17.30 fick en ny gossenalle som belöning. Win win för alla parter!

IMG_0088jpg
Cabin girl Malin med sitt nya gossedjur

Den första maj mastade vi på. Stort tack till Mats, Suzanne och Lasse B som hjälpte till med påmastningen! För varje år har masten blivit tyngre, men nu kan vi trösta våra tappra påmastare med att ingen ny utrsutning kommer att monteras kommande år :) Ett stort plus med årets påmastning var att båtklubben hade installerat en elektrisk winch på mastkranen, så att vi slapp veva upp masten!

57b5933d-b83a-404d-9960-49d0b6d7601cJPG
Påmastningsgänget + Carro som tog bilden

IMG_0109jpg
Påmastad! Bara segel, bom m.m. som saknas

Under vår långsegling har vi tänkt att använda oss av svenska gasolflaskor, PC5 i komposit. Vi kommer att ha med oss tre stycken gasolflaskor, men de kommer givetvis inte att räcka för hela långseglingen. För att kunna fylla på dem utomlands beöver vi ha en speciell nippel som passar de svenska gasolflaskorna. Denna nippel finns att köpa hos Fogas, art nr 12-6022.

CaptureJPG
Nippel för påfyllning av svenska gasolflaskor utomlands

// Kapten