Semestern kan börja!

Äntligen är vi iväg. Semestern inleddes med ett makalöst fint bröllop på Ingarö, Marie och Callis bjöd på en dag värd att minnas för evigt, tack för det! 
Barnen var i tryggt förvar hos mormor och morfar hela helgen och var taggade för avfärd när vi hämtade upp dem i söndags.

IMG_2286JPG
Kaptensparet på bröllop! Obs kaptens saltstänkta fluga!

IMG_2337jpg
Mot båten!

IMG_0543JPG
Malin jordgubbsmumsar på väg mot Siarö.

IMG_0550JPG
Albin nöjd med fikat!

Första stopp blev Siarö. Vi brukar av tradition bada första kvällen på semestern, men 14 grader och alger hindrade oss den här gången. Det första badet blev istället på Söderarm, dit vi kom igår. Vi låg ensamma på Hummelskärs södra sida och hann både med håvfiske, bad och grillning. 15 grader i vattnet, så det var snabba dopp som gällde. Albin har fått ärva en våtdräkt av sin kusin Bob och den kommer väl till pass vid dessa låga temperaturer, för bada, det ska han!


IMG_2355jpg
Albin med våtdräkten på!

IMG_0562JPG
S/Y Lady Ann vid vrakviken i Hummelskär.

Imorse startade vi tidigt för att hinna med en dag på Rödhamn, en favorit i den Åländska skärgården. Nytt för i år var sötvatten på bryggan och flera nya toaletter (utedass). Utsikten var fortsatt magnifik och vi tog en svettig promenad innan vi svalkade oss med ett dopp i havet, nu 16-17 grader så det blev till och med hårtvätt. 

IMG_0572JPG
Cabin crew på ett lugnt Ålands hav.

IMG_0578JPG
Cabin boy med sikte på Rödhamn.

IMG_0588JPG
Albin bygger stentorn med Ålands hav i bakgrunden.

IMG_0592JPG
Vackra vyer på Rödhamn.

IMG_0594JPG
S/Y Lady Ann i Rödhamn. Fullt i hamnen, men få båtar när vi kom vid 13-tiden.

Annars verkar den här semestern gå i djurens tecken. För andra dagen i rad såg vi i morse säl, när vi lämnande Söderarm för Ålands hav. Och innan dess hade vi lyckats se bävern som har ett bo på Hummelskär. Den simmade så lugnt och fint förbi båten när vi kastade loss. Framme på Rödhamn hörde vi talas om "vattensnoken" och det tog inte många minuter innan vi kunde konstatera att den hade sitt bo precis under bryggan där vi lagt till. Tack och lov verkar den hålla sig där och låter oss bada i fred från aktern. Ska bli spännande att se vilka fler djur vi stöter på i sommar, fler ormar har jag dock ingen önskan om att se. 

/Carro