Säkerhetsbågen tar form och vårrustning i full gång

De senaste veckorna har vi bl.a. målat om vattenlinjen och snobbranden. Vattenlinjen fick två lager färg och snobbranden målades tre gånger. Eftersom snobbranden målades med 2-komponentsfärg var vi tvungna att invänta varma dagar för målning. Minst 12 grader ska det vara enligt tillverkaren. Som tur var hann vi färdigt med målningen innan påsk eftersom det har varit 3 grader varmt vid båten de senaste dagarna...

img_1896jpg
Vattenlinjemålning med Epifanes nr 29, HR blå, 1-komponentsfärg. Snobbranden väntar på första lagret Epifanes 2-komponent 29, HR blå.

Igår polerade vi friborden medan snön föll. Idag polerade vi däck och överbyggnad. För två helger sedan bottenmålade vi, så nu har vi gjorde det mesta som bara måste göras in sjösättning.

img_1918jpg
Nypolerad och nymålad S/Y Lady Ann

img_1921jpg
Nypolerad och nymålad S/Y Lady Ann. Kapten blir bländad :)
 
img_1924jpg
Nypolerad och nymålad S/Y Lady Ann. Obs snöflingorna som faller!

Imorgon blir det städning av båt, packning, ta hem köksutrustning för disk, teakdäcksfix, fästa nya HR-klistermärken m.m .

Under veckan var även svetskillen ombord och monterade vår säkerhetsbåge. Lite finjustering och polering av säkerhetsbågen återstår och ska fixas i nästa i vecka. Men ett litet smakprov bjuder vi på:

img_1906jpg
Säkerhetsbågen på plats.

img_1913jpg
Nu har vi något stadigt att hålla i när vi ska upp på däck.

img_1917jpg
Säkerhetsbågen ur akterperspektiv.

Bara 1 vecka kvar till sjösättning och påmastning!

// Kapten