Några dagar iland och sedan ut till havs igen

I torsdag blev vi upphämtade av mormor Suzanne för att spendera några dagar hos barnens  mormor och morfar på sommarstället i Kiatorp. Båten lämnade vi i Oskarshamn, efter att ha gjort upp med hamnvakten om bra pris och lite tillsyn. De första dagarna var det stekande varmt och vi spenderade största delen av tiden i sjön. 26-28 grader varmt, så det var inga problem att komma i. Svårare i så fall att komma upp. I övrigt tvättade vi tre veckors tvätt, läste böcker, kastade vattenballonger, ritade och lekte. Dagarna gick fort och kvällarna likaså, men vi hann med ett antal partier Bezzerwizzer (tyvärr var killarna strået vassare denna gång, 8-2 i matcher). I måndags var det dags att återvända till båten, som låg så fin och oskadd i hamnen, för att starta seglingen hemåt. Om 2 veckor är det dags för jobb igen.
 
Som alltid är vi jätteglada över att få mellanlanda på landet och mormor Suzanne ska ha en eloge för hjälp med all tvätt. För att inte tala om all den goda maten som värdarna bjudit oss på. Tack Mats och Suzanne för de här dagarna! Vi kommer tillbaka! :)

IMG_0887JPG
Cabin crew blir bortskämda av mormor & morfar.

IMG_2984JPG
Cabin crew i Kiatorp.

IMG_3003jpg
Malin vid badstranden.

När vi lämnade Oskarshamn passerade vi fartyget Makassar Highway som gick på grund utanför Loftahammar, och som nu ligger i Oskarshamn för reparation.

IMG_3057jpg
Makassar Highway (fartyget längst bort)

Hamn för kvällen blev Lilla Vippholmen. Just i denna naturhamn var det många båtar, men vi lyckades hitta en egen klippa med bra djup och förtöjningsmöjligheter. Dock låg sopstationen på grannön, så kapten fick simma över med vår sop-påse.

IMG_3065jpg
Kapten får simma med soporna till grannön.

I tisdags blev det sovmorgon och efter det ett långt morgondopp, så det blev en sen start. Nästa naturhamn blev Långö norr om Västervik. Vi seglade största delen av dagen och vi seglade faktiskt om en större (39.4 fot) och snabbare segelbåt!!! Kapten tog givetvis åt sig äran, men det kan ju också bero på våra nya snabba segel från Boding :)

I hamn tog lillasyter Malin mod till sig och simmade helt själv (med puffar) på djupt vatten.

IMG_0889JPG
Besättningen badar.

Imorse seglade vi vidare norrut. Det blåste bra idag, så vi kom upp i 7.8 knop som mest. Vid Långholmsviken nära Fyrudden tog vi ned seglen. Här finns en glasskiosk, men den var tyvärr stängd. Vi som hade pumpat upp gummijollen och allt... Jaja, det lär bli fler jolleturer nu när vi mest håller till i naturhamnar. Just nu blåser det sydlig kuling, men vi ligger välskyddade bakom ett högt berg. På promenaden över till andra sidan höll vi dock på att blåsa bort. Dagen spenderades mest i vattnet och Malin som tuffat till sig ordentligt under semestern hoppade!! i vattnet från badbryggan för första gången! Självklart med puffarna på.

IMG_0894JPG
S/Y Lady Ann i Långholmsviken.

IMG_0897JPG
Kuling på andra sidan ön.

IMG_3070jpg
Cabin boy spanar efter fiskar.

Det ska sluta blåsa inatt och vi planerar en tidig start imorgon med destinationen Ringsön, 42 sjömil bort, som mål.

//Carro & Kapten