Inblåsta!

Efter två fantastiska dagar på Hanö är vi nu i Simrishamn. Vägen hit igår var gungig och regnig och ett åskväder passerade lite längre bort, något som inte nämndes i de svenska väderprognoserna vi läst och hört. Men fram kom vi och här är väldigt mysigt. Igår blev det promenad på stan, taco-middag i båten och VM-fotboll.

Tanken var att åka vidare till Ystad idag men kraftig vind, runt 15-16 m/s, satte stopp för det. Så idag har vi promenerat längs stranden, lekt i båten och varit på utomhusbad där Lasse och Albin tog ett efterlängtat dopp i poolen. Dock inte semesterns första, för båda grabbarna tog mod till sig och hoppade i från båten vid Hanö i söndags, 16,5 grader i vattnet. Hua! Lasse fick sig dessutom ytterligare ett dopp då Albin råkade tappa i sin älskade såpbubbleblåsare (batteridriven med fläkt som ger 100 bubblor/minut). Eftersom den syntes tydligt där den låg på botten kändes det svårt att låta den ligga och Lasse offrade sig.

På Hanö blev det också promenader, dels till "Engelska kyrkogården" där sjömän från engelska flottan som tjänstgjorde under Napoleonkriget ligger begravda och dels till "Bönsäcken", en ås av äggformade stenar som går ut i havet och som rivs ner och byggs upp av havets krafter. Tanken var att aktivera Albin ordentligt då han har alltför mycket spring i benen för helt stillasittande dagar i båten och hellre springer än sitter i vagn. Och det fungerade bra, på tillbakavägen på kvällspromenaden var det en trött Albin som hellre bars än gick själv. Malin satt i bärsele, inte en favorit men efter att tydligt kämpat mot sömnen somnade hon gott i den både på förmiddagen och på kvällen.

Hanö blev lite av en favorit för oss. En fantastiskt vacker ö som man satsat på känns det som, med flera olika aktiviteter såsom lyrikkvällar, trubaduraftnar, grillkvällar, fin gästhamn och markerade promenadstigar runt ön. Många av husen är äldre och väldigt fina och trädgårdarna är otroligt vackra och välskötta. I gästhamnen finns också en liten lekplats med rutschkana och gungor, uppskattat både av barn och deras föräldrar.

2b08f28b5c325e130337cdc6ffa72427_1_1jpg

21eff74e37c3ad984646071855509d4f_1_1jpg

22609d51ada010c841b98f61168376fa_1_1jpg

bada2a94b9a07dce98706f5f9fb53303_1_1jpg

Åter hit till Simrishamn. Som jag skrev ovan har vi haft en mysig dag här trots stormvindar och dessutom kunde vi vänta in den nya vattenpumpen som Lasse nu installerat. Förhoppningsvis kan vi segla vidare mot Ystad imorgon. Sen är planerna inte helt spikade. Fortsätta västerut längs Skånes kust och/eller en tur till Bornholm och Kristiansö, det återstår att bestämma. Om lite drygt tre veckor ska vi vara i Oskarshamn för att spendera några dagar på landstället i Småland men innan dess har vi inga bestämda hållpunkter på programmet.

//Carro