Helgsegling till Norrviken

I värmeböljan, 23 grader varmt, i fredags seglade vi iväg till vår standardhelgseglingshamn Norrviken. Albin somnade under färden medan Malin höll sig pigg till halv tio. (Let's dance på TV...)

I lördags blev det en massa båtfix. Slipa nylagd nåt, byta teakplugg, fästa pluggar vid genomföringar,  vax-putty i gamla skruvhål, limma förlucka och fästa den nya säkerhetsbågen på ett bättre sätt. Tidigare var den fastsatt med s.k. blindmuttrar, men de höll inte så bra. Efter några kraftiga ryck i sidled hade några blindmuttrar lossnat... Inte så säkert! Vi satte nu fast säkerhetsbågen med genomgående bult, bricka och låsmutter. Blev mycket bättre! För de främre fästpunkterna var vi tvungna att borra upp plasten under kartborden för att komma åt bultarna från insidan. Med kartborden på plats igen syns inget av ingreppet. Nu ska vi bara hitta lämpliga pluggar/täckskivor för de upptagna hålen, så att det inte kommer in vatten eller smuts.

Efter båtfixandet var det dags för promenad och utforskning av stränder.

norr1litenjpg
Carro och Albin redo för promenad.

Vi gjorde många strandfynd! Malin hittade en leksakskastrull och Albin hittade en flaskpost från barnfamiljen Marnell som skickades förra sommaren. Ska besvaras i veckan.

img_2011_1jpg
Hittad flaskpost!

norr2litenjpg
Cabin crew säger hej då för den här gången!

// Kapten