Havet igen

Efter fyra härliga dagar på landet i Kiatorp är vi nu sedan i måndags tillbaka till havs. Det var en överlycklig Albin som flög upp i mormors famn när vi blev upphämtade i Oskarshamn förra torsdagen. Och en lite ledsen Albin som vinkade hejdå i måndags. Däremellan har vi hunnit med bad i Kiasjön (ca 22 grader), kubbturnering, besök på Kosta Outlet för utökning av samtliga i familjens garderober samt blåbär- och smultronplockning i skogen. Carro och övriga damer i sällskapet var också på Fagerhults marknad, framförallt i jakt på mirakelmedlet Nature Clean som tar bort allt i fläckväg på kläderna. Tyvärr var den karräkteristiska försäljaren av denna gudagåva till småbarnsföräldrar inte på plats i år, till vår stora besvikelse. I Fagerhult finns även en fantastiskt gårdsbutik med eget slakteri, Måketorps Kött och Styckeri som säljer otroligt fint kött från egna och närliggande gårdar. Så vi har verkligen ätit gott dessa dagar. Som varje år har vi varit dåliga med kameran på landet men ett par bilder fick vi ihop i alla fall.

Efter att barnens morfar Mats släppt av oss i Oskarshamn seglade vi iväg mot Borgholm. Under färd passerade ett stort regnoväder och det fortsatta dugga lite i hamn, men det blev ändå en promenad och middag på stan. Vi stannade ytterligare en dag med ungefär samma agenda, barnen fick ta en tur med karusellen i Socitetesparken, och som vanligt ägnades en hel del tid åt att håvfiska småfisk längs bryggan.

Från Borgholm vidare till Kristianopel, en av förra årets favorithamnar. Vi startade tidigt (före kl 7), vilket gjorde att vi fick en bra plats. Efter oss kom båt efter båt efter båt, och det slutade med att de låg i sexdubbla led utanför oss. Turligt nog hade vi inte bråttom iväg imorse för vi hade inte haft en chans att komma ut som det såg ut. Självklart hade även barnen förstått detta och sov därför till kvart i nio, tack för det!

Strax efter tio styrde vi så mot Karlskrona. Det blåste på ordentligt idag och vi hissade fulla segel, men 17 m/s var i häftigaste laget, särskilt när det vred till rak motvind. Vi fick gå för motor sista biten. Det blev då väldigt stampigt och stänkte en hel del över sprayhooden, men vi höll oss vid gott mod med hjälp av bland annat Mora Träsk på CD. Högtalarna i sittbrunnen är guld värda!

I Karlskrona har de en stor lekplats inte långt från hamnen och till i år hade de dessutom byggt om den. Det kryllade av barn och Albin och Malin stortrivdes. Det märktes att de båda behövde springa av sig efter en väldigt stillasittande dag.

Nu har vi siktet inställt på Bornholm med eventuell mellanlandning på Hanö eller i Simrishamn. Vinden har bedarrat lite men ryktet går om stormvindar i helgen så vi får se vart vi hamnar...