Grabbsegling

I helgen som gick stod det grabbsegling på schemat. I fredags lättade kapten, Tomas och Niklas ankar och hade siktet inställt på Norrviken. Fint väder, värme och grillning i solnedgången medförde att stämningen var på topp.

grillningnorrjpg
Grillning i Norrviken

solnedgangjpg
Solnedgång med S/Y Lady Ann

Vid 2-tiden på natten när det blivit läggdags vände vinden och det började blåsa 10-15 m/s. Fort iväg mot Grinda gästhamn, men där var det fullt. Vidare mot södra Grinda och Hästskoholmen, men vinden var hård även där. Därför lade vi om kursen mot Sandhamn istället. Gästgastarna fick öva nattnavigering och vi kom fram vid 04.30-tiden och stöp ned i säng.

Vi väcktes sedan av hotellets hamnkapten som lagom drygt meddelade att vi måste flytta på oss eftersom plasten var reserverad... SUCK! Jaja, som tur var fanns det Oreserverade platser i den vanliga gästhamnen. Det blev dock fullt snabbt även där.

sandhamnjpg
Fullt med båtar i hamnen.

Med 12-båten kom även Fredrik ut till Sandhamn och mönstrade på S/Y Lady Ann. Bad i det kalla vattnet, lunch och eftermiddagslur medförde en pigg besättning och god stämning ombord. Tomas väckte sedan övriga med rosé med tilltugg.

Middag och kvällsdrink intogs i yachten. Det var lugnt i hamnen och vi hörde inget "discodunk", så vi undrade om hotellet kanske hade stängt. Icke, de hade bara väldigt bra isolerade väggar. Så det blev några danssteg inne på seglarhotellet.

I söndags hade vädret slagit om och det var mycket kallare. God frukost och sedan tuffade vi hemåt igen.

Väldigt kul att träffas ute på båten, så det blir repris på denna grabbsegling.

// Kapten